Evernote als leermiddel

Evernote

Evernote

Evernote is een applicatie die vooral wordt gebruikt om aantekeningen te maken en handig te synchroniseren over verschillende omgevingen waarin je werkt (thuis, werk, klant, mobiel, mac, windows – het maakt eigenlijk niet uit). Het is een tool die vanuit ‘lifehacking’ erg populair is. Gelukkig zien we nu ook toepassingen in leeromgevingen. Kijk bijvoorbeeld eens naar het voorbeeld van Buffy Hamilton. Voor individuele lerenden kan het handig zijn om alle aantekeningen makkelijk te verzamelen. Er kan echter meer; je kunt aantekeningen ook delen met anderen. Zo wordt een mooie invulling gegeven aan ‘social bookmarking’. De vraag is echter waar de plugin’s blijven om daar ook educatieve meerwaarde aan te geven. Het verzamelen en distribueren van content is één, het reflecteren op die content en toepassen in een leersituatie is nog wel een stap verder. Ik ben benieuwd of iemand daar al voorbeelden van kent.

Comments are closed.