Een geschikte opleiding zoeken

Update: Eduhub heet nu Springest.

Springest

Springest

Er zijn in Nederland tientallen aanbieders van opleidingen, met een duizelingwekkend aanbod. De hele grote aanbieders kennen we allemaal wel (ik ga geen namen noemen). En die komen ongetwijfeld ook bovenaan in de resultaten bij een zoekopdracht op Google. Maar wellicht biedt een kleiner bureau nu juist die opleiding die op jouw lijf geschreven is. Hoe vindt je die dan?

We worden op onze wenken bediend. Enige tijd geleden werd namelijk officiëel een vergelijkingssite (zoals we die ook al lang kennen voor bijvoorbeeld auto’s of consumentenelectronica) voor opleidingen gelanceerd, Eduhub. Er is overigens ook minstens één concurrent, namelijk Millian.

Millian lijkt meer gericht op wat langerdurende opleidingen en cursussen, en op reguliere studenten die op zoek zijn naar een master-opleiding (al dan niet regulier) of een MBA (wat natuurlijk ook een soort opleiding op master niveau is, toch?). Eduhub biedt vooral overzicht van en inzicht in kortere trajecten van voornamelijk de commerciële aanbieders. Ik ben wat meer gecharmeerd van Eduhub op dit moment. De site ziet er goed uit en over de interface is goed nagedacht.

Mocht je een young professional zijn, en behoefte hebben aan verdere ontwikkeling, dan kan ik trouwens Buro Winners aanbevelen. Buro Winners is nog niet te vinden op Eduhub, vandaar hier een beetje reclame. Buro Winners is het bureau van twee van mijn NetOO collega’s.

1 comment to Een geschikte opleiding zoeken

  • Inderdaad goed dat Eduhub er is, hoewel op de lange termijn waarschijnlijk vooral de commerciële en grote onderwijsinstellingen daar te vinden zullen zijn. Plaats voor kleinere en wat onbekendere opleidingen is er simpelweg vaak niet.